Øyeundersøkelser

Hund og katt rammes av de samme øyesykdommer som oss mennesker. Øyebetennelser og infeksjoner, overfladisk og dypt, tørre øyne, sår på hornhinnen, snøblindhet, grønn stær, grå stær. Eksemplene er mange, noen medfører ubehag, andre ender i blindhet.

Ved dyreklinikken ser vi ofte skader på øynene til hunder og katter. Disse skadene er smertefulle og bør alltid undersøkes så snart som mulig.
Noe som for eier fortoner seg som en ukomplisert øyebetennelse kan meget godt være en alvorlig tilstand som truer synet. Det er derfor viktig at korrekt diagnose og behandling igangsettes.

Narvik dyreklinikk har utstyr for måling av trykk, utstyr for enkel inspeksjon av hornhinne, linse og netthinne. Vi kan med tilgang på dette utstyret gjøre en god førstekonsultasjon. Behandling av hornhinnesår, øyebetennelser og infeksjoner gjøres rutinemessig. Ved spesielle funn henviser vi til øyespesialist eller telefonkonsulterer disse for å kunne gi best mulig behandling.

Øyeundersøkelser

Vi har kurset oss innen øyelokks-kirurgi og opererer fra tid til annen hengende øyelokk (ektropion) og innrullede øyelokk (entropion) samt cherry eye som er en tilstand som medfører at tårekjertelen i det tredje øyelokket fanges over nedre øyelokkskant.

Undersøkelse av hornhinnen og tåreproduksjon

En vanlig årsak til akutte veterinærbesøk er at dyret kniper med øyet eller at øyet renner. Vi utfører da en farging av øyets hornhinne for å påvise eller utelukke eventuelle sår på hornhinnen. Vi måler tåreproduksjonen da reduksjon av tåremengde kan skape tørre øyne. Dersom infeksjon mistenkes gjør vi rutinemessig bakteriell dyrkning ved gjentatte øyebetennelser. Bakterier som er motstandsdyktige mot enkelte antibiotika- typer blir stadig vanligere (resistens).

Trykkmåling, tonometri

Ved mistanke om alvorligere øyeproblemer har vi utstyr for trykkmåling. Denne målingen utføres uten smerte på våken hund eller katt. Eventuell trykkøkning i øyet kan være synstruende og må behandles raskt.

Nøl ikke med å ta kontakt dersom du mistenker øyelidelse på ditt dyr.

Velkommen til oss!