Kirurgi

Narvik Dyreklinikk utfører et bredt spekter av operasjoner, både akutte og planlagte. Vi har en velutstyrt kirurgisk avdeling og besitter høy faglig kompetanse. Som kunde kan du føle deg trygg på at dyret ditt får optimal behandling.

Vi utfører det meste innen bløtvevskirurgi. Eksempler på dette er ulike bukoperasjoner, sterilisering og kastrering av hund og katt, fremmedlegemer, urin og blærestein, svulstoperasjoner, analkjerteloperasjoner, operasjoner på øyelokk og tåreapparat, ørekirurgi, tannkirurgi og mer akutte operasjoner som livmorbetennelse, keisersnitt og magedreining.

Vi gjør noe benkirurgi og leddkirurgi. Avansert ben og leddkirurgi henviser vi til spesialist da vi har for lite benkirurgisk pasientgrunnlag til å kunne oppnå denne spisskompetansen.

Kirurgi

I lett blødende vev benytter vi elektrisk kniv for å begrense blødning. Dette sikrer at vi har god oversikt når vi opererer.

Vi har en velutstyrt operasjonssal hvor vi ved de fleste kirurgiske inngrep benytter injeksjons og gassanestesi i kombinasjon. Ved mindre kirurgiske inngrep blir injeksjonsanestesi ved hjelp av automatisk sprøytepumpe ofte valgt. Utstyr for overvåkning av den anesteserte pasient er av ypperste kvalitet. Overvåkningsutstyret er likt med utstyr som brukes ved sykehus.

Vi overvåker kontinuerlig gassblanding av medisinsk luft og oksygen, samt anestesigass som pustes inn og ut av pasienten. Vi overvåker CO2 nivå i inn og utluft og har derfor full kontroll på pasientens respirasjon. Ved behov kan vi puste for pasienten manuelt eller ved hjelp av en pustemaskin.

Vi overvåker i tillegg blodtrykk, EKG samt oksygenmetning i blodet.

Påkrevd væskebehandling under operasjonen tilføres oppvarmet for å unngå nedkjøling av pasienten. I tillegg til automatisert overvåkningsutstyr som gir alarm om noe skulle være unormalt vil alltid en veterinær eller dyrepleier overvåke pasientens anestetiske tilstand manuelt.

Etter operasjon legges pasienten på oppstallingsrommet for overvåkning og dyret ditt blir overvåket frem til han eller hun er våken og kan dra hjem.

Velkommen til oss!