Hjertelidelser

Hjertelidelser blir mer og mer vanlig hos hunder. Dette skyldes blant annet at hundenes gjennomsnittlige levetid øker som følge av stadig bedre daglig pleie. Noen hjertelidelser kan være til stede fra fødselen av, men symptomene ses først når hunden blir eldre. De vanligste hjertelidelsene oppstår og utvikler seg når hundene eldes.

Ved Narvik dyreklinikk får du hjelp til å vurdere eventuelle hjertelidelser og behandling av disse. Vi har deltatt på ulike kurs innen hjertemedisin.

Vår undersøkelse av hjertet omfatter bruk av stetoskop for å lytte etter eventuelle bilyder. Ved rytmeforstyrrelser benytter vi EKG for å diagnostisere eventuelle avvik i hjertets elektriske styring.

Røntgen kan benyttes for å antyde hjerteforandringer, men for å diagnostisere forandringer i hjertemuskulaturen og eventuelle hjerteklaff-forandringer er ultralyd det beste hjelpemiddel.

Hjertelidelser

Fullført kurs i ultralyddiagnostisering av hjertelidelser tydeliggjorde at øvelsen er vanskelig. Vi innser at vi ikke har stort nok pasientgrunnlag til å beherske dette faget godt. For å kunne tilby en sikker diagnostisering av hjertets funksjon kreves det at en gjennomfører mange hjerteundersøkelser daglig.

Om vår diagnostisering av hjertelidelse medfører behov for videre ultralyddiagnostikk henviser vi til større klinikker for denne tjenesten.
Skulle hunden eller katten din ha dårlig kondisjon, være tungpustet eller rett og slett fremstå som slapp kan dette være indikasjon på hjertelidelse.

Vi er der om behovet melder seg.

Velkommen til oss!